Najboljše športne stavnice za staveBet365
Bet at home
William Hill
Partypoker Sports
1xBet
22Bet
BetWinner
Bwin
Betfair
Speed-bet
MyBet
Interwetten
Titanbet

Bet365
 

Športne stave

Rad igraš športne stave, a te sreča ne spremlja takrat, ko je to najbolj potrebno? Preveri naše športne nasvete in si pomagaj še z dodatnimi idejami (prestopi, poškodbe in druge informacije so lahko neprecenljive).

 

ŠPORTNE STAVE, STAVNICE in ZAČETNIŠKI NASVETI

V spodnjem tekstu vam predstavimo nekaj začetniških nasvetov o stavah, sedaj pa vam lahko naštejemo nekaj stavnic, ki so v Sloveniji zelo popularne. Ena izmed najbolj popularnih je prav gotovo Bet365, katero bi vam priporočali tudi mi. Tesno ji sledijo še Bet at home, 22Bet in Partypoker sports.

29.05.2024 - 1/32 finala Roland Garrosa 2024

1/32 finala Roland Garrosa 2024

Dogajalo se bo na odprtem prvenstvu Francije.


Prikaži novico

28.05.2024 - 2024 Roland Garros ATP

2024 Roland Garros ATP

Roland Garros 1 kolo posamezno ATP.


Prikaži novico

27.05.2024 - 1 kolo Roland Garrosa 2024

1 kolo Roland Garrosa 2024

1 kolo odprtega prvenstva Francije 2024.


Prikaži novico

26.05.2024 - Roland Garros 2024

Roland Garros 2024

1 kolo tekem Roland Garrosa 2024.


Prikaži novico

Tipi stav


Poznamo različne športne stave oz. tipe stav:

Glavna stava (1x2)
Dvojne športne stave (DOUBLE CHANCE)
Ali bosta obe ekipi dosegli zadetek (BOTH TEAM TO SCORE)
Športne stave na točen izzid (CORRECT SCORE)
Rezultat ob polčasu / končni rezultat (Halftime/Fulltime)
Več / manj (Over / under)
Handicap
Ostale športne stave

Različne športne stavnice vam danes nudijo ogromno različnih tipov športnih stav, tako da boste prav gotovo našli tudi tako, ki bo vam najbolj pogodu v določenih situaciji.


Sistemske športne stave


Če si želite povečati možnost dobitka, ob izbiri več različnih stavnih dogodkov, lahko uporabite sistemske športne stave. Prednost sistemskih športnih stav je, da lahko profitirate tudi v primeru, če ne zadenete pravilno vseh rezultatov.

Primer sistemske stave 2 / 4
Izberete štiri različne dogodke in stavite 3 €. Ker iz štirih dogodkov, če hkrati stavite le na dve tekmi, dobite 6 razilčnih stav, je investicija v vsako posamezno stavo pol evra.
V kolikor je kakšna od tekem zicer, lahko naredite sistemsko stavo s fixom, kar v praksi pomeni, da je izbran dogodek vključen v vseh kombinacijah.

Najbolj zanimivi derbiji za športne stave


Za vse stavne navdušence je najbolj popularen šport nogomet. Tako so tudi nogometni derbiji najbolj privlačni tako za gledalce kot za tiste, ki želijo staviti. V Sloveniji je tako najbolj privlačen večni derbi med NK Olimpijo in NK Maribor. Na hrvaškem so zanimivi derbiji med Hajdukom, Rijeko in Dinamom iz Zagreba, v Srbiji pa za večni derbi velja mestni derbi med Partizani in Crveno Zvezdo. Večni El- Classico je seveda najbolj prepoznaven derbi in tako gledalci pred TV zasloni kot stavni navdušenci smo vedno na trnih, preden se na zelenici srečata Barcelona in Real Madrid.
Poleg derbijev so za športne stave zanimive tudi vse bolj napete tekme v Ligi prvakov in Ligi Evropa, za tisti čas, ko pa ni na sporedu večjih nogometnih derbijev, pridejo prav tudi hokejski, košarkaški in teniški dvoboji. Idej za športne stave tako nikoli ne zmanjka.

Stavne kvote


Kvote za športne stave določajo, kakšen bo vaš dobiček v primeru pravilnega zadetka. Ob kvoti 2,0 in investiciji 10 €, bo vaš dobitek znašal 20 €, dejanski profit pa 10 €, saj drugih 10 € predstavlja vaša investicija.
Pri kombinacijski športni stavi, kjer ne igrate na samostojen dogodek oz. »single«, se kvote medsebojno množijo (ne seštevajo!!!). V primeru, če stavite na tri različne športne stave, kjer ima vsaka kvoto 2.0, je skupna kvota 8.0 (2 * 2 * 2). Ob investiciji 10 €, je dobitek tako zastavljene športne stave 80 € in vaš profit 70 €.
Praviloma velja, da slabša kot je ekipa in manjša kot je možnost zadetka, višja bo kvota na zmago te ekipe.

Davek na športne stave


V kolikor igrate na domači stavnici, boste davek vplačali ob vsakem vplačilu športne stave, avtomatsko pa vam bo obračunan tudi ob višjih dobitkih. V kolikor stavite na kateri koli tuji stavnici (BetAtHome, Bet365, Bwin ...) vam stavnice davka ne obračunajo, prav tako pa ni potrebno narediti samoprijave za oddajo davčne napovedi. Na kratko – trenutno so športne stave na tujih stavnicah neobdavčene, a naj bi bil v pripravi nov zakon, ki bo bolje urejal to področje.
Več informacij o tem najdete tukaj.

Izplačila dobitkov športnih stav


Izplačila dobitkov se od stavnice do stavnice razlikujejo, prav tako se razlikujejo tudi pogoji za izplačila. Vsekakor se glede možnosti izplačil pozanimajte, že preden nakažete sredstva na vaš stavni račun, a v večini primerov ne boste imeli težav, če boste izplačila želeli narediti na isti način kot ste naredili vplačilo.

Najbolj pogosti načini vplačil / izplačil:


  • Skrill / Moneybookers – hiter in ugoden način, kjer bo denar na vašem stavnem računu, takoj ko naredite nakazilo.
  • Nakazilo na TRR – alternativa, primerna predvsem za tiste, ki za športne stave ne želite imeti posebnega moneybookers računa in lahko po nakazilu počakate nekaj dni, preden bo denar na stavnem račnu.
  • PaySafeCard – na enem izmed številnih prodajnih mest, ki ima ustrezno oznako PaySafeCard na vratih, lahko kupite to kartico, s katero pridobite kodo, ki vam omogoča varno vplačilo na stavni račun. Denar bo na vašem računu takoj, žal pa izplačilo na to kartico ni možno. Zato boste pred izplačilom verjetno morali verificirati še kakšno plačilno sredstvo.