Najboljše športne stavnice za staveVrste športnih stav
Bonus stave
Bonus zahteve stavnic

<< Nazaj

Roland Garros 2024

Roland Garros 2024

1 kolo tekem Roland Garrosa 2024.

 

 

FRANCIJA, 1 KOLO ATP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WOLF vs. ALCARAZ

26.5.2024 ob 13:30

Naš tip je 2 - zmaga Alcaraza

 

  Wolf X Alcaraz
Bet at home 17.00   1.01
Bet365 26.00   1.01

*Kvote so bile na stavnicah objavljene 25.5.2024 ob 11:00. Obstaja možnost, da so spremenile.

 

 

 

 

 
 

Od Carlosa Alcaraza se je pričakovalo, da bo osvojil svoj prvi naslov za Grand Slam na OP Francije, glede na njegove impresivne spretnosti na pesku iz mladosti in primerjave z Rafaelom Nadalom, kraljem gline, zaradi njunega skupnega izvora. Vendar pa na Roland Garrosu še ni prišel do finala in je na prizorišču doživel več srce parajočih trenutkov. Med njimi sta poraz proti Jan-Lennardu Struffu leta 2021 in Novak Đoković v polfinalu leta 2023, čeprav je veljal za favorita.

Letošnji Roland Garros je najbolj množičen turnir, odkar je Rafael Nadal pred dvema desetletjema prvič stopil na njegova igrišča. Vsak vrhunski igralec si bo nedvomno predstavljal svoje možnosti, da ta teden v Parizu pride do konca. Medtem ko bi Španec v takih okoliščinah idealno veljal za trdnega favorita, se sam v zadnjih tednih spopada s težavami s telesno pripravljenostjo. Ali mu bo uspelo izkoristiti izzive, s katerimi se soočajo vsi njegovi tekmeci za naslov, bomo še videli.

Alcaraz je poleg zmagovalne kampanje na turnirju Indian Wells Masters, kjer je imel srečo v polfinalu proti Janniku Sinnerju, zapustil vse ostale turnirje, na katere se je letos prijavil, z grenkim priokusom. Še več, njegove priprave na OP Francije so bile slabe, saj je izpustil veliko turnirjev in v svojem edinem nastopu na turnirju Madrid Masters, kjer je poskušal braniti naslov, ni uspel v četrtfinalu. Tenis bet365 je na voljo.

Ob tem je dosegel vsaj četrtfinale na vseh turnirjih, ki jih je zaključil v teh petih mesecih leta 2024, in je neporažen v dvobojih prvega kroga turnirjev za grand slam doslej v svoji mladi karieri in ohranja popolnih 12-0 rekord na takih tekmah. 

Kondicijsko stanje Jeffreyja Johna Wolfa je letos bistveno slabše, zaradi česar je bil dalj časa izven igrišča in je vplival na njegovo uspešnost na tekmah. V teh petih mesecih je dobil le sedem dvobojev, od tega šest na pesku, kar je presenetljivo glede na njegove omejene izkušnje na tej podlagi.

Američan ima trenutno 0-2 na OP Francije in zanj bo velika naloga preprečiti, da bi prišlo do 0-3, še posebej glede na to, da še nikoli v svoji karieri v sedmih poskusih ni premagal igralca iz top 10. Poleg tega se zdi, da se še ni pripravljen soočiti z njimi na glini.


 

 
 
 

FRANCIJA, 1 KOLO ATP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WAWRINKA vs. MURRAY

26.5.2024 ob 20:15

Naš tip je 1 - zmaga Wawrinka

 

  Wawrinka X Murray
Bet at home 1.53   2.50
Bet365 1.53   2.50

*Kvote so bile na stavnicah objavljene 25.5.2024 ob 11:00. Obstaja možnost, da so spremenile.

 

 

 

 

 
 

Razprava o tem, ali je boljši Stan Wawrinka ali Andy Murray, ostaja nerešena in njuno 24. srečanje tega ne bo pomagalo razjasniti, saj nobeden trenutno ni na vrhuncu. Oba igralca sta se v zadnjih letih borila z vztrajnimi težavami s telesno pripravljenostjo, eden od njiju pa se zdi, da se bliža upokojitvi.

Medtem ko oboževalci in strokovnjaki niso mogli priti do zaključka v tej razpravi, je Wawrinka pred kratkim Murrayja uvrstil pred njega v najboljšem vrstnem redu in izrazil občudovanje nekdanjega 1. sveta. "Zame je bil on (Andy Murray) del te dobe velike četverice. Od 18. do 30. leta se je vedno boril z velikimi tremi, vedno je bil tam.  Tenis bet at home je na voljo.

Med aktivnimi igralci, ki niso del velike trojice, nihče ni osvojil več naslovov za grand slam (3) kot Wawrinka in Murray. Nekoliko nenavadno je videti, da se ti nekdanji elitni igralci pomerijo v prvem krogu slama, vendar to ni prvič, da se je zgodil tak incident. Švicar je Britanca na tej stopnji in prizorišču ponižal šele pred štirimi leti, razlika pa je bila v tem, da je bil Wawrinka takrat še vedno med top 20, kar zdaj ni tako, in oba preživljata težke preizkušnje.

Odprto prvenstvo Francije je bilo najmanj priljubljen slam za dvakratnega nekdanjega zmagovalca Wimbledona Andyja Murrayja. Po operaciji kolka se je izogibal igranju na glini, ta del leta pa je izkoristil za počitek telesa in pripravo na travnato travo, kjer ostaja izjemen igralec. Kljub temu je leta 2024 pokazal zanimanje za tekmovanje na pesku. V začetku tega meseca je sodeloval na nekaj peščanih tekmovanjih, zdaj pa bo prvič nastopil na OP Francije po letu 2020, ko ga je v nizih premagal Stan Wawrinka. 

Murray je imel spodbudno leto 2023 s 33 zmagami in 19 porazi, kar je njegova najboljša sezona po letu 2016. Na žalost se njegova uspešnost ni obdržala do leta 2024. V teh petih mesecih je petkrat izpadel v uvodnem krogu, vključno s prejšnjim slamom sezone na OP Avstralije. Posledično je obtičal nekje med 50. in 100. mestom na lestvici ATP, brez znakov izboljšanja.

Za razliko od Murrayja je nekdanji #3 sveta užival v igranju na pesku in je v preteklih letih ustvaril nekaj nepozabnih trenutkov na tekmovanju na pariškem pesku. Leta 2015 je v prvenstvenem dvoboju na OP Francije premagal Novaka Đokovića, dve leti kasneje pa je končal kot podprvak Rafaela Nadala, potem ko je v polfinalu zmagal v trilerju petih nizov proti Andyju Murrayju.


 
 

FRANCIJA, 1 KOLO ATP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZHANG vs. VUKIC

26.5.2024 ob 11::00

Naš tip je 1 - zmaga Zhang

 

  Zhang X Vukic
Bet at home 1.36   3.20
Bet365 1.33   3.40

*Kvote so bile na stavnicah objavljene 25.5.2024 ob 11:00. Obstaja možnost, da so spremenile.

 

 

 

 

 
 

Zhizhen Zhang je za kratek čas izpadel iz najboljših 50, potem ko mu ni uspelo ubraniti četrtfinalnih točk na turnirju Masters v Madridu. Vendar se je hitro vrnil z odlično četrtfinalno vožnjo na naslednjem turnirju Masters na pesku v Rimu. To ni le nadomestilo za točke, ki jih je zamudil v Madridu, ampak mu je prineslo tudi novo najvišjo uvrstitev v karieri, št. 42.

Poleg tistega odličnega teka v Rimu je Zhang letos na pesku slabše deloval v primerjavi s pričakovanji, ki si jih je zadal z odličnimi nastopi na površini v letu 2023. Zhang ima doslej v karieri izkupiček 3-4 v prvem krogu turnirjev za grand slam. V tej fazi je pogosto izvajal zabavne dvoboje, pri čemer je pet od njegovih prejšnjih šestih zaključenih dvobojev v prvih krogih šlo na polno razdaljo.

Nepričakovan porast ravni uspešnosti in rezultatov v drugi polovici leta 2023 je Aleksandru Vukiću omogočil neposreden vstop v glavni žreb turnirjev za grand slam letos. Vendar pa ne stori dovolj, da bi ohranil ta privilegij. Letos je dobil le 10 od 27 dvobojev in je tik pred izstopom iz prve stoterice.

Avstralec trenutno išče svojo prvo zmago v glavnem žrebu na OP Francije, saj so se tri od njegovih prejšnjih štirih tekmovanj tukaj končale v kvalifikacijah, druga pa v prvem krogu leta 2020. Njegov rekord zmag in porazov v karieri v prvem krogu turnirjev za grand slam trenutno znaša 2-5.

 


 

 

Preverite še ostale tekme in stave na naših stavnicah!

 

<< Nazaj

<< Naslednja

Prejšnja >>