Najboljše športne stavnice za staveVrste športnih stav
Bonus stave
Bonus zahteve stavnic

<< Nazaj

Nogomet: Slovenija se srečuje z Dansko v kvalifikacijah

Nogomet: Slovenija se srečuje z Dansko v kvalifikacijah

Pred novembrskim prvim krogom mednarodnih tekem je le Gibraltar v tem ciklu prejel manj rumenih kartonov v kvalifikacijah za Euro kot slovenskih osem.

 

⚽EVROPA, KVALIFIKACIJE EURO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DANSKA vs. SLOVENIJA

17.11.2023 ob 20:45

Naš tip je  1 - zmaga  Danske

 

  Danska
X

Slovenija

Bet at home 1.56 3.80 7.50
Bet365 1.53 3.80
6.50

*Kvote so bile na stavnicah objavljene 16.11.2023 ob 11:00. Obstaja možnost, da so spremenile.

 

 

Skupina H kvalifikacij za Evropsko prvenstvo 2024 dosega vznemirljiv vrhunec in njeni prvi dve strani se srečata v Köbenhavnu, saj se Danska pomeri s Slovenijo, obe strani pa imata 19 točk. Misija Dancev je tukaj preprosta - zmaga in mesto na Euru 2024 je njihovo - in na podlagi sedmih zaporednih domačih zmag v kvalifikacijah za Euro bi morala biti Danska prepričana, da bo rezervirala svoje vozovnice za Nemčijo. Pravzaprav bi se morali vrniti v leto 2014, ko je Danska zadnjič izgubila doma v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo (W8, D3) in pametni denar bi šel na to, da bi podaljšali to tekmo proti slovenski strani, proti kateri še nikoli niso izgubili.  Tukaj ne bodo jemali ničesar za samoumevno, še posebej potem, ko bodo konec tedna gledali svojega najboljšega strelca dosedanjih kvalifikacij Rasmusa Højlunda, ki je šepal zaradi poškodbe stegenske mišice na tekmi z Manchester Unitedom. Slovenija na bet365 nudi kvote. Tako kot Danska je slovenski scenarij enako preprost, saj tudi ona ve, da se bo z zmago uvrstila v finale, šele drugič kot samostojna država po zadnjem nastopu leta 2000, čeprav bi lahko poraz ali remi postavil zmagovalec vse. na zadnji tekmi proti Kazahstanu. Slovenci bi se morali na pot v Skandinavijo odpraviti vsaj samozavestni, saj so zadnje tri kvalifikacije za Euro zmagali "na nič", kar vključuje zadnji dve gostovanji, čeprav sta bili obe proti stranem zunaj FIFA-e med 70 najboljših. Zaradi tega je obisk Danske na 19. mestu še toliko bolj zastrašujoč, nenazadnje tudi zato, ker Slovenija še nikoli ni zmagala v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo v gosteh proti državi, ki je trenutno uvrščena višje od 59.! Upajo, da bodo končali to serijo tukaj in si zagotovili kvalifikacije, zgodovina pa kaže, da si bo ena ekipa zagotovila svoje mesto na razstavnem dogodku prihodnje poletje, glede na to, da se je le ena od 17 slovenskih kvalifikacij za Euro v gosteh končala z remijem(W7, L9).
 
 

 

 

 

 

⚽EVROPA, KVALIFIKACIJE EURO

 

 

 

 

 

ITALIJA vs.  S. MAKEDONIJA

17.11.2023 ob 21:00

Naš tip je 1 - zmaga Italije

 

  Italija
X S. Makedonija
Bet at home

1.16

7.50

19.00
Bet365 1.17 8.00 17.00

*Kvote so bile na stavnicah objavljene 16.11.2023 ob 11:00. Obstaja možnost, da so spremenile.

 

 

Branilec naslova evropskega prvaka Italija se sooča z znanim scenarijem; premagal Severno Makedonijo in se pomaknil na rob kvalifikacij za veliko prvenstvo. Azzurri so tik pred tem, da pripravijo izjemen obračun zadnjega kroga z Ukrajino, če jim uspe odnesti tri točke proti že izpadlim Severnim Makedoncem. Z zmago tukaj bi se izenačili z Ukrajino, ki je ta krog začela z drugim mestom v samodejnih kvalifikacijah za Euro 2024 s 13 točkami, s ključno H2H prednostjo, ki jo bodo lahko odnesli na zadnjo tekmo naslednjega tedna v Leverkusnu. Toda glede na to, da so lani v Palermu izgubili z 1:0 proti Severni Makedoniji in zaradi tega izpustili svetovno prvenstvo v nogometu leta 2022, jih bo preganjalo še leta. Tekme na bet at home nudi kvote. Na podlagi tega treh zaporednih zmag Italije kot domačega favorita, vključno z Ukrajino (2-1) in Malto (4-0) v tem kvalifikacijskem ciklusu, ni mogoče jemati kot samoumevno. Navijači Azzurrov bodo upali, da je glavni trener Luciano Spalletti, ki je na svoji prvi tekmi v dresu Severne Makedonije remiziral z 1:1, našel način, da bo tokrat boljši. Težko je trditi, da bi Severna Makedonija ponovila svoja lanska junaštva, toda včasih se je v športu lahko najbolj bati ekip, ki nimajo česa izgubiti. Če odštejemo njuni dve zmagi proti nenavadni Malti, so risi dosegli le tri gole in prejeli 13 na štirih tekmah v tem kvalifikacijskem ciklusu (D1, L3). Medtem ko je v pogledu na italijansko modrino nekaj, kar izboljša njihovo predstavo, kar je razvidno iz tega, da so ostali neporaženi v treh zaporednih H2H (P1, D2), Severni Makedoniji ni uspelo ponoviti ničesar podobnega svoji neverjetni zmagi v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo lani. Od takrat so izgubili šest od sedmih iger kot nefavoriti pred tekmo, z izjemo obratnega H2H (1-1).
 
 
 

⚽EVROPA, KVALIFIKACIJE EURO

 

 

 

 

POLJSKA vs.  ČEŠKA

17.11.2023 ob 20:45

Naš tip je 1 - zmaga Poljske

 

  Poljska
X Češka
Bet at home

2.38

3.20

3.25
Bet365 2.30 3.20 3.20

*Kvote so bile na stavnicah objavljene 15.11.2023 ob 11:00. Obstaja možnost, da so spremenile.

 

 

Prišel je prelomni čas za Michała Probierza in njegovo poljsko ekipo, ki mora zmagati v tem finalnem dvoboju kvalifikacij za evropsko prvenstvo (ECQ), da bi imeli kakršne koli možnosti za nastop v Nemčiji na finalu naslednje poletje. Sama zmaga morda ne bo dovolj za Poljsko, da bi se že petič zaporedno uvrstila v finale Eura, saj bi bil celo poraz Češke republike zaman, če bi ji gostje naslednji teden verjetno sledili zmagi nad Moldavijo. Poljaki so krivi samo sebe, saj jim v tem ciklu ECQ ni uspelo nanizati zaporednih zmag (W3, D1, L3). Kljub pomanjkanju doslednosti pa nobena stran v več kot 17 letih ni premagala Poljske v domači akciji ECQ (W15, D4), kar bi moralo vsaj dvigniti samozavest, saj je pet od zadnjih šestih zmag v tem nizu prineslo tudi čiste zadetke. To bi lahko bil zelo poseben večer za Čehe, katerih nacionalna zveza je poslala poseben hitri vlak v poljsko prestolnico, da bi pripeljala na tisoče svojih navijačev, da bi spremljali akcijo ekipe Jaroslava Šilhavýja. To je zato, ker bo zmaga tukaj v kombinaciji s čim drugim razen zmage Moldavije zagotovila osmi zaporedni nastop v finalu Eura, čeprav se morajo osredotočiti na izboljšanje lastne neenakomerne ECQ forme v gosteh (W2, D1, L4), preden bodo preveč skrbeli za permutacije. Ta oblika v gosteh vključuje tri poraze brez odgovora, zaporedje, ki se je začelo v zadnjem ciklu ECQ. Kljub temu se zdi, da ima gostujoča stran moč nad Poljsko, s tremi zmagami v štirih konkurenčnih tekmah H2H vseh časov in tukaj bi bilo treba pričakovati še en rezultat, saj ti dve državi še nikoli nista igrali neodločeno na svojih devetih predhodnih srečanjih.
 

 

 

 

Preverite še ostale tekme in stave na naših stavnicah!

 

<< Nazaj

<< Naslednja

Prejšnja >>