Najboljše športne stavnice za staveVrste športnih stav
Bonus zahteve stavnic

<< Nazaj

Spopadi evropskih kvalifikacij

Spopadi evropskih kvalifikacij

Le na dveh od zadnjih desetih luksemburških reprezentančih spopadov sta obe ekipi dosegla gol.

 

⚽EVROPA, KVALIFIKACIJE EURO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LUKSEMBURG vs. BOSNA IN HERCEGOVINA

16.11.2023 ob 20:45

Naš tip je  2 - zmaga  Bosne

 

  Luksemburg
X

Bosna

Bet at home 2.75 3.20 2.50
Bet365 2.70 3.50
2.50

*Kvote so bile na stavnicah objavljene 15.11.2023 ob 11:00. Obstaja možnost, da so spremenile.

 

 

Še vedno bi lahko vodil Luksemburg do njihovega prvega velikega turnirja v zgodovini, toda Luc Holtz se pripravlja na to, kar bi lahko bili zadnji dve tekmi njegovega 13-letnega mandata. Menedžerjeva pogodba se bo iztekla konec leta 2023 in razkril je, da je podaljšanje zelo odvisno, odločitev o njegovi prihodnosti pa bo sprejeta po zadnjih tekmah kvalifikacij za evropsko prvenstvo UEFA (ECQ) proti Bosni in Hercegovini ter Liechtensteinu. Holtz je prvič prevzel vajeti leta 2010, toda nedavni niz treh iger brez zmage (D1, L2) je nekatere navijače srbel po spremembi v igri. Vendar pa bi ti nesoglasni glasovi zagotovo utišali, če bi Rdeči levi ubrali eno od dveh možnih poti v Nemčijo 2024. Najbolj malo verjetna od teh je zasedba drugega mesta v skupini, čeprav morajo zmagati obe tekmi, medtem ko upajo, da bo Slovaška ki so jo prejšnji mesec izgubili z 1:0, so poraženi dvakrat, medtem ko je druga pot skozi končnico UEFA Lige narodov.  Bosna na bet at home nudi kvote. Prva naloga Luksemburga bo premagati bosansko ekipo, ki ima že zagotovljeno mesto v končnici ECQ zaradi nastopa v Ligi narodov UEFA. To pomeni, da so tudi upanja Bosne, da bo prvič prišla na Euro, zelo živa, kljub bedni kampanji, v kateri so izgubili pet od osmih tekem (W3), vključno s porazom z 2:0 doma proti Luksemburgu septembra. Takšna forma pomeni, da je za zmaji turbulentno leto, ki so prejšnji mesec za svojega tretjega trenerja kvalifikacijske kampanje imenovali Sava Miloševića. Začel je dovolj živahno, premagal je Liechtenstein z 2:0, vendar je poraz s 3:0 proti Portugalski nekaj dni pozneje uradno končal njihove sanje o samodejni rezervaciji mesta v Nemčiji, saj ne morejo več končati na prvih dveh mestih v skupini J.
 
 
 
 

 

 

 

 

⚽EVROPA, KVALIFIKACIJE EURO

 

 

 

 

 

ČRNA GORA vs.  LITVA

16.11.2023 ob 21:00

Naš tip je 1 - zmaga Črne Gore

 

  Črna Gora
X Litva
Bet at home

1.33

4.75

10.00
Bet365 1.36 5.00 9.50

*Kvote so bile na stavnicah objavljene 15.11.2023 ob 11:00. Obstaja možnost, da so spremenile.

 

 

To je velika tekma v skupini G za Črno goro, ki si bo obupno prizadevala za tri točke, da bi ohranila svoje upanje, da bo kot samostojna država dosegla prvo evropsko prvenstvo v zgodovini. Ker se ekipa Miodraga Radulovića ne more kvalificirati prek končnice, prihaja na to tekmo proti Litvi s petimi točkami zaostanka za drugim mestom, a bistveno je, da je to tekma manjka, kar pomeni, da bi lahko do zadnjega kroga to vrzel zmanjšali na samo dve točki. Gostitelji so v zadnjem času poskrbeli za dobro formo na lastnem terenu in okusili poraz na samo eni od zadnjih štirih domačih tekem (W2, D1). To bi moralo povečati zaupanje pred tem ključnim spopadom, kot tudi dejstvo, da še niso izgubili v H2H proti svojim obiskovalcem, pred tem so se srečali trikrat (W2, D1). Radulovićevi možje se soočajo z litvansko ekipo, ki igra samo za ponos, saj je njihova izločitev že potrjena kljub impresivnemu remiju proti Madžarski zadnjič (2-2). Črna Gora na bet365 nudi kvote. Tako kot Črna gora tudi Litva še nikoli ni sodelovala na velikem turnirju, a je vsaj šokantna zmaga z 2:0 v gosteh na njihovem zadnjem gostovanju prekinila niz desetih brez zmage v gosteh v evropskih kvalifikacijskih tekmah (ECQ) in bi morala vlivati prepričanje da imajo potencial, da se tukaj še enkrat dobro pokažejo. Zmaga v Bolgariji je tudi prekinila niz štirih tekem ECQ v gosteh brez zadetkov. Pozneje je slika napada ekipe Edgarasa Jankauskasa precej drugačna, saj so zdaj zadeli več kot enkrat na treh od zadnjih štirih tekem – vključno s septembrsko domačo Črno goro (D2-2). Kljub temu pa samo dve prazni tekmi v zadnjih devetih (P1, D4, P4) poudarjata, da so potrebne večje izboljšave tudi v obrambi, če želi Litva resnično napredovati kot nogometna država.
 
 
 

⚽EVROPA, KVALIFIKACIJE EURO

 

 

 

 

SLOVAŠKA vs.  ISLANDIJA

16.11.2023 ob 20:45

Naš tip je 1 - zmaga Slovaške

 

  Slovaška
X Islandija
Bet at home

1.80

3.40

5.00
Bet365 1.75 3.60 5.00

*Kvote so bile na stavnicah objavljene 14.11.2023 ob 11:00. Obstaja možnost, da so spremenile.

 

 

Slovaška je en korak - ali natančneje, eno točko - oddaljena od tretjega zaporednega nastopa na evropskem prvenstvu UEFA! Remi proti Islandiji v Bratislavi bo zagotovil, da jih tretjeuvrščeni Luksemburg ne bo mogel prehiteti zaradi medsebojne prednosti Falconsov, močan rekord doma v tem ciklu kvalifikacij za Euro 2024 (ECQ) pa nakazuje, da bi si morali prizadevati za vse tri točke tukaj. Natančno tak odnos je zavzel trener Francesco Calzona, ki je medijem povedal, da morajo njegovi igralci v četrtek "igrati za tri točke, ne za eno". Ne glede na to, kako se bodo odrezali v ospredju, bodo italijanski branilci verjetno otežili življenje gostom. Slovaška je prejela le en gol v domačem porazu proti vodilni Portugalski, ki v tej kampanji ECQ v povprečju dosega štiri gole na tekmo, medtem ko je doma prejela prazne mreže proti drugim državam iz skupine J, Luksemburgu (0-0), Lihtenštajnu (3-0). ter Bosni in Hercegovini (2-0). Potem ko je junija na povratni tekmi izgubila z 2:1, se Islandija sooča s skoraj nepremostljivo nalogo, da tukaj ne le premaga Slovaško na način, ki bi ji do konca novembrskega mednarodnega okna (točke, gol razlika) pripeljala naprej po predpisanih merilih za izenačenje, medtem ko upajo, da bodo Slovaki v zadnji tekmi izgubili proti Bosancem. Kljub temu imajo na podlagi rezultatov v Ligi narodov UEFA možnosti za napredovanje v končnico, ki bo potekala marca 2024. Ker se zaveda usode, ki skoraj zagotovo čaka njegovo ekipo v naslednjem tednu, šef Skandinavcev Åge Hareide realno gleda na ti dve tekmi kot na bistvene priprave na tista srečanja končnice, ki jih Islandija skoraj zagotovo ne more gostiti zaradi podnebja v državi. In da poudarimo njihove nedavne težave, četrtfinalisti Eura 2016 so v rednem času premagali le  Liechtenstein, San Marino in Ferske otoke v svojih 21 nastopih na nasprotniških tleh doslej v tem desetletju (D6, L11).

 

 

 

Preverite še ostale tekme in stave na naših stavnicah!

 

<< Nazaj

<< Naslednja

Prejšnja >>