Najboljše športne stavnice za staveVrste športnih stav
Bonus zahteve stavnic

<< Nazaj

Kvalifikacije Euro: Portugalska proti Islandiji

Kvalifikacije Euro: Portugalska proti Islandiji

Portugalska je v tem ciklu ECQ dosegla natanko dva zadetka v prvem polčasu na tekmo.

 

 

⚽EVROPA, KVALIFIKACIJE EURO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PORTUGALSKA vs. ISLANDIJA

19.11.2023 ob 20:45

Naš tip je  1 - zmaga  Portugalske

 

  Portugalska
X

Islandija

Bet at home 1.13 8.50 21.00
Bet365 1.13 8.00
23.00

*Kvote so bile na stavnicah objavljene 18.11.2023 ob 11:00. Obstaja možnost, da so spremenile.

 

 

Portugalska se je izkazala za neustavljivo moč kvalifikacij za evropsko prvenstvo UEFA (ECQ), saj je ohranila svoj 100-odstotni zmagovalni rekord, ko je v četrtek premagala Liechtenstein. Moški Roberta Martíneza so bili polaskani, da so ostali pri tem uspehu z 2:0, vendar je Špančeva odločitev, da izbere takšno napadalno postavo, na koncu privedla do nepovezane predstave v Vaduzu. Ne glede na to so bile kvalifikacije za Nemčijo zagotovljene prejšnji mesec in z osmimi od devetih zmag Portugalske, ki jih je spremljala prazna mreža, se portugalski navijači zelo malo pritožujejo. Zmaga na bet365 nudi kvote. Sedaj je izziv doseči popolno desetko in prvič v zgodovini zmagati v vsaki tekmi ECQ, in ker so v tem stoletju izgubili samo eno igro ECQ na domačih tleh (W17, D6), imajo vse razloge, da so samozavestni. Gostujoča Islandija se zato sooča z enim najtežjih izzivov v mednarodnem nogometu, ko potuje v Lizbono, še posebej, ker je izgubila vse prejšnje tri ECQ H2H in pri tem prejela devet golov. Samodejna uvrstitev v finale naslednjega poletja je že nedosegljiva za ekipo Ågeja Hareideja, vendar bi lahko imeli drugo priložnost v končnici spomladi, zahvaljujoč podvigom v Ligi narodov UEFA. Evrsko prvenstvo je mesto, kjer je islandska reprezentanca preživela enega svojih najlepših trenutkov v letu 2016 - in to je tudi edini čas, ko se je izognila porazu na srečanju s Portugalsko (D 1-1). Kljub temu so možnosti za ponovitev malo verjetne glede na to, da je Islandija prejela 3+ gole na treh od svojih zadnjih štirih ECQ tekem v gosteh, vključno s hudim preobratom s 4-2 proti Slovaški v četrtek.

 
 
 

 

 

 

⚽EVROPA, KVALIFIKACIJE EURO

 

 

 

 

 

ŠKOTSKA vs.  NORVEŠKA

19.11.2023 ob 20:45

Naš tip je 1 - zmaga Škotske

 

  Škotska
X Norveška
Bet at home

2.20

3.20

3.50
Bet365 2.20 3.10 3.50

*Kvote so bile na stavnicah objavljene 17.11.2023 ob 11:00. Obstaja možnost, da so spremenile.

 

 

Ta konec tedna se v Glasgowu pričakuje zabavno vzdušje, ko bo Škotska slavila uvrstitev v finale drugega zaporednega evropskega prvenstva, s čimer je leta 2020 končala 24-letno sušo. Doslej nepredstavljiv dosežek vrha skupine A je dosegljiv z zmago doma proti Norveški, čeprav bi potrebovali Gruzijo, da bi dosegli šokanten rezultat na zadnji tekmi Španije.

Glavni trener Steve Clarke je morda zaskrbljen, saj so med tednom lahko remizirali v Georgii (D 2-2), kar je posledično podaljšalo njihov niz brez zmage na štiri zaporedne tekme po porazih proti težkokategornikom Angliji (3-1), Španiji ( 2-0) in Francija (4-1) pred tem. Vse razen zmage nad 42. mestom Norveške, ki bi dosegla popoln domači rekord v tem kvalifikacijskem ciklu (W3), bi bilo potem zaskrbljujoče, še posebej, ker bo tudi Škotska naslednje leto vstopila v težko obetavno UEFA Ligo narodov A (UNL), tako da mora hitro pridobiti formo. Zmaga na bet at home nudi kvote.

Norveška se sicer izboljšuje in še vedno upa, da bo marca 2024 dosegla končnico kvalifikacij za Euro 2024. Tu nikakor ne morejo vplivati ​​na svojo usodo in morajo moliti, da bi se določena skupina držav neposredno kvalificirala, da bi jim odprla mesto v končnici kot nagrado za 24. mesto v prejšnji ligi UNL. Sami so si krivi, ker niso uspeli uvrstiti med prva dva v skupini A, potem ko niso uspeli zmagati na vseh svojih prvih treh kvalifikacijah (D1, L2).

Impresivna forma Norveške na zadnjih šestih tekmah (W5, L1) bi jih morala motivirati, da se maščujejo za junijski poraz Škotske z 2:1, tudi če so štiri od teh petih zmag prišle v Oslu. Doslej v tem ciklu je njihova edina zmaga v kvalifikacijah v gosteh dosegla proti nizkemu Cipru (D1, L1) in če želijo znova zmagati tukaj, bi lahko bili prisiljeni to storiti brez glavnega napadalca Erlinga Haalanda, ki je padel zaradi poškodbe gležnja v zadnje trenutke njegove 45-minutne prijateljske tekme sredi tedna proti Ferskim otokom (W 2-0).

 

 
 
 
 

⚽EVROPA, KVALIFIKACIJE EURO

 

 

 

 

ŠPANIJA vs.  GRUZIJA

19.11.2023 ob 20:45

Naš tip je 1 - zmaga Španija

 

  Španija
X Gruzija
Bet at home

1.08

11.00

34.00
Bet365 1.07 11.00 34.00

*Kvote so bile na stavnicah objavljene 18.11.2023 ob 11:00. Obstaja možnost, da so spremenile.

 

 

Ker je osma zaporedna vstopnica za finale evropskega prvenstva UEFA že rezervirana, je vse, kar mora storiti Španija v tej kvalifikacijski (ECQ) skupini, zgrabiti vsaj točko, kar bo več kot verjetno dovolj za potrditev zmagovalca skupine A. Številnim španskim navijačem pa le ena točka ne bo v mislih, še posebej glede na to, da so zmagali na vseh zadnjih 25 domačih tekmah ECQ, vključno s sedmimi zaporednimi brez odgovora pred tem!

Zdaj je sedem zaporednih zmag v vseh tekmovanjih na katerem koli prizorišču za La Rojo, ki je osvojila tudi svoj prvi pokal v zgodovini Lige narodov UEFA na poti do zagotovitve varne poti v Nemčijo 2024. Obisk iz Gruzije prav tako ne bo preveč prestrašil Španije. 

Priložnost za Gruzijo, da se kvalificira za turnir naslednje poletje prek skupine, je minila, čeprav se veselijo končnice, saj si prizadevajo za prvi nastop na večjem turnirju. Gruzijci so naredili dobro, da so vzeli točko že kvalificirani Škotski za začetek novembrskih mednarodnih tekem in so zmagali v gosteh proti Španiji z dvomestnimi kvotami leta 2016, tako da obstaja mlačen argument za previden optimizem.

Podobno kot njihovi gostitelji v domači akciji ECQ, se je treba pošteno ozreti nazaj, da bi našli zadnjo pat pozicijo Gruzije v kvalifikacijah za Euro v gosteh, čeprav so se le tri od njihovih zadnjih 12 takih potovanj od takrat končale z zmago (W3, L9). Bolj prizadevni oboževalci ne bodo dovolili, da bi 25-odstotna zmagovalna stopnja v tem obdobju tukaj vlila preveč upanja, saj Gruzija od preloma stoletja ni premagala nobene ekipe med 100 najbolj uvrščenimi stranmi po FIFA na njihovih ECQ potovanjih.


 

 

 

Preverite še ostale tekme in stave na naših stavnicah!

 

<< Nazaj

<< Naslednja

Prejšnja >>