Najboljše športne stavnice za staveVrste športnih stav
Bonus zahteve stavnic

<< Nazaj

Nogomet Euro2024

Nogomet Euro2024

Slovaška je obdržala svoje mesto med prvima dvema v skupini J samo na podlagi razlike v golih. 

 

 

⚽EVROPA, KVALIFIKACIJE EURO

 

 

 

 

 

 

ISLANDIJA vs. BOSNA IN HERCEGOVINA

11.9.2023 ob 20:45

Naš tip je 2 - zmaga Bosne in Hercegovine

 

  Islandija X Bosna in Hercegovina
Bet at home

3.10

3.20

2.40
Bet365 3.05 3.10 2.50

*Kvote so bile na stavnicah objavljene 11.9.2023 ob 11:00. Obstaja možnost, da so spremenile.

 

S samo tremi točkami v svojih petih dosedanjih kvalifikacijah za Euro 2024 je tekma za Islandijo skoraj končana v prizadevanju, da bi si zagotovila šele tretji nastop na velikih turnirjih. Njihovo bedo je še povečal poraz proti Luksemburgu s 3:1 v petek, a čeprav se približujejo izpadu, trener Åge Hareide vztraja, da se bo njegova ekipa "borila do zadnje dirke, dokler obstaja možnost". Euro24 na bet at home nudi kvote.

Ta možnost, ki jo omenja Hareide, je vse manjša tekma na igro in na tej točki se zdi, da lahko le čudež pomaga Islandiji, da pridobi eno od dveh avtomatskih kvalifikacijskih mest v skupini J. Vrnitev v domovino bi običajno prinesla nekaj upanja, a glede na to, da je Islandija izgubila obe domači tekmi v tem kvalifikacijskem ciklu, resda le z enim golom razlike, se njihovi obeti ne zdijo dobri.

Prav tako ne Bosna in Hercegovina, saj se tudi oni znajdejo v skupini J, ki dohitevajo zaostanek, čeprav so vsaj za tri točke boljši od Islandije (P2, P3). Bosna ima prav tako varnostno mrežo mesta v play-offu zaradi svojih predstav v Ligi narodov, vendar je pošteno reči, da bi se raje kvalificirali samodejno, k čemur je pripomogla njihova petkova zmaga z 2-1 proti Liechtensteinu.

Ta neprepričljiv rezultat je bil daleč od poraza Islandije s 7:0, ki ga je enakim nasprotnikom zadala pred približno šestimi meseci, zaskrbljujoče za Bosno pa je bila prva ekipa, ki je v več kot enem letu prejela gol proti Liechtensteinu! Upali bodo, da jih bogovi čiste mreže gledajo zviška na to tekmo in, zanimivo, njihov edini izpad v zadnjih šestih kvalifikacijah za Euro (vključno s končnico) je bil dosežen proti nikomur drugemu kot Islandiji v zmagi s 3:0 marca .


 

⚽EVROPA, KVALIFIKACIJE EURO

 

 

 

 

 

 

 

LITVA vs. WALES

11.9.2023 ob 20:45

Naš tip je 2 - zmaga Walesa

 

  Litva
X

Wales

Bet at home 6.50 4.20 1.50
Bet365 7.50 4.25 1.45

*Kvote so bile na stavnicah objavljene 11.9.2023 ob 11:00. Obstaja možnost, da so spremenile.

 

 

Zdi se, da so sanje Latvije o uvrstitvi na evropsko prvenstvo UEFA po četrtem zaporednem porazu v skupini D že ugasnile. 11 Wolves, katerih edini nastop na velikem turnirju do danes je bila njihova izločitev v skupinskem delu na Portugalskem 2004, je bilo v zadnjih mesecih v obupno slabi formi, saj so v petek zvečer s 5:0 premagali Hrvaško, kar je bil šesti zaporedni mednarodni obračun.

To je popolno nasprotje rezultatom leta 2022, ko je ekipa Dainisa Kazakevičsa končala na vrhu svoje skupine UEFA Lige narodov in si s tem prislužila napredovanje v ligo C. Zato si bodo obupno prizadevali znova obuditi takšno formo, saj bodo poskušali izboljšati niz le ene zmage v 11 domačih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo (D1, L9) od leta 2011. Euro24 na bet365 nudi kvote.

Gostitelji bodo morda težko spremenili to formo proti gostujočemu Walesu, ki je zmagal na dveh prejšnjih H2H, vključno z zmago z 1-0 na povratnem srečanju skupine D. Zanimivo je, da je to edina zmaga zmajev v zadnjih 13 mednarodnih tekmah (D4, L8), obupni niz, ki vključuje izločitev s svetovnega prvenstva v Katarju 2022 s samo eno točko za svojim imenom (D1, L2).

Takšna oblika je povzročila veliko kritik na račun trenerja Roba Pagea, pri čemer so valižanski navijači zdaj zaskrbljeni, da se njihovi ekipi prvič po letu 2012 ne bo uspelo kvalificirati v finale Eura. Šef se je kljub temu boril in vztrajal, da morajo navijači "biti potrpežljivi ” po upokojitvi številnih starejših igralcev, vključno z najboljšim strelcem vseh časov in ustvarjalcem videza Garethom Balom.

⚽EVROPA, KVALIFIKACIJE EURO

 

 

 

 

 

 

 

 

SLOVAŠKA vs. LIECHTENSTEIN

11.9.2023 ob 20:45

Naš tip je 1 - zmaga Slovaške

 

  Slovaška
X Liechtenstein
Bet at home 1.04 17.00 41.00
Bet365 1.03 17.00 56.00

*Kvote so bile na stavnicah objavljene 11.9.2023 ob 11:00. Obstaja možnost, da so spremenile.

 

 

Slovaška je obdržala svoje mesto med prvima dvema v skupini J samo na podlagi razlike v golih po tesnem porazu z 1:0 doma proti neporaženi vodilni skupini Portugalski nazadnje, kar jih je obdržalo na poti do pričakovanega tretjega zaporednega nastopa na evropskem prvenstvu. S paketom presenečenja, ko bo Luksemburg igral na Portugalskem ob istem času, ko bo v ponedeljek zvečer gostil Liechtenstein, obstaja velika verjetnost, da bo Slovaška na drugem mestu ponovno pridobila nekaj čistega zraka.

Njihov glavni trener Francesco Calzona ni imel slabe besede za svoje igralce po porazu s Portugalsko, pohvalil je "fantastično taktično predstavo ... proti odlični ekipi" in trdil, da si zaslužijo vsaj točko iz tekmovanja. Po Calzonovi zaslugi je bil to šele drugi poraz v njegovih devetih tekmah kot selektor Slovaške (W3, D4), in povprečje moštva z enim doseženim golom in 0,77 prejetim golom na tekmo v času njegovega mandata kaže, da se Italijan ne boji rokoborbe.

Prizadevanja Lihtenštajna za uvrstitev na Euro 2024 ne potekajo po načrtih, zagotovo pa bodo potekala po scenariju. Stran, ki je na lestvici FIFA št. 200, zdaj ni uspela zmagati na 30 zaporednih tekmah, njeni edini manjši vrhunci pa so remiji z Armenijo (1-1) leta 2021, ki so dosegli nizek izid, in druga nejasna nogometna subjekta Gibraltar (1-1) in San Marino (0-0). Morda je pozitivna stvar, ki bi jo lahko vzeli iz svojega zadnjega nastopa, poraza z 2-1 proti Bosni in Hercegovini, to, da so dosegli vsaj svoj prvi gol v devetih nastopih.

Njihovih kvalifikacijskih upov je bilo skoraj konec skoraj takoj, ko so se začeli, ko so na uvodnih dveh tekmah proti Portugalski (L 4-0) in Islandiji (L 7-0) prejeli 11 golov, vendar so trikrat izgubili v kvalifikacijah za Euro 2024 pod vodstvom Konrada Fünfstücka so bili nič manj kot občudovanja vredni in Fünfstück je bil ponosen na svoje igralce, ki so kljub končnemu rezultatu našli moč, da so proti Bosancem izenačili.


 

 
 
 

 

Preverite še ostale tekme in stave na naših stavnicah!

 

<< Nazaj

<< Naslednja

Prejšnja >>