Najboljše športne stavnice za staveVrste športnih stav
Bonus stave
Bonus zahteve stavnic

<< Nazaj

Tri tekme v Adelaidu

Tri tekme v Adelaidu

Spreljamo nadaljne teniško dogajanje na ATPju.

 

🎾AVSTRALIJA, ATP

 

 

CRESSY vs. LAJOVIC

13.1.2022 ob 4:00

Naš tip je 2 – zmaga Opelke

 

  Cressy
X

Lajovic

Bet at home        
Bet365 1.50   2.62  

*Kvote so bile na stavnicah objavljene 12.11.2.022 ob 11:00. Obstaja možnost, da so spremenile.

 

 

Maxime Cressy je premagal utrujenost, Adrian Mannarino pa je v prvem krogu ATP v Sydneyju dosegel neprekinjeno zmago. Na svojem servisu je rešil dve od treh priložnosti za brejk in vse tri takšne priložnosti, ki jih je ustvaril na servisu Francoza, zapečatil, 6-3 7-5. Američan z velikim servisom, ki je pred letom 2022 zmagal le na štirih tekmah glavnega žreba na dogodkih ATP (vse leta 2021), je zdaj zmaga daleč od zaporednih nastopov v četrtfinalu na tej ravni. ATP na bet365 ima višjo kvoto na Lajovica. Svetovni #75 je sanjsko začel novo sezono, ko je prejšnji teden končal kot podprvak proti Rafaelu Nadalu v Melbournu, kjer je kot kvalifikacijski igralec zmagal šest zaporednih dvobojev in zadržal niz (na servisu) proti špancuna prvenstveni tekmi. Odigrati sedem tekem v enem tednu in jih podpreti v naslednjem tednu na tej ravni ni nikoli lahko, tudi za izkušenega borca, a zdi se, da delo, ki ga je lani opravil na  Challengerju  trenutno pomaga. Nastopil je na sedmih izzivih Challengerja v zaporednih tednih v zaključnih fazah sezone 2021 in se v šestih od njih uvrstil vsaj v četrtfinale. Dušan Lajovic je imel nekaj sreče, da je iz svojega dvoboja v prvem krogu proti Alejandru Davidoviču Fokini zmagal. Nadarjeni Španec je ob koncu prvega niza zapravil brejk in pet priložnosti za brejk (v dveh igrah), v drugem nizu pa spet ni izkoristil priložnosti (DL je zmagal s 7-6 6-4). Ne glede na neprepričljivo predstavo je bila to prepotrebna zmaga Srba. Prejšnji teden je začel svojo sezono 2022 v pokalu ATP, kjer je dobil nalogo, da vodi nekdanje prvake, in mu je klavrno spodletelo, ko je izgubil vse tri posamične dvoboje, vključno s predajo proti Cristianu Garinu. Poleg tega je zmaga proti Alejandru Davidoviču Fokini prekinila njegov niz štirih porazov v Sydneyju in mu prinesla prvo zmago v glavnem žrebu na tem turnirju v petih nastopih. 


 

 

🎾AVSTRALIJA, ATP

 

 

KARATSEV vs. SONEGO

13.1.2022 ob 4:00

Naš tip je 1 – zmaga Cressya

 

  Karatsev
X Sonego
Bet at home 1.75   2.01
Bet365 1.80   2.00

*Kvote so bile na stavnicah objavljene 11.1.2022 ob 11:00. Obstaja možnost, da so spremenile.

 

Aslan Karatsev si je opomogel od počasnega začetka in je ta teden prevladoval v svoji tekmi uvodnega kroga proti prvaku ATP Kitzbuhel 2020 Miomirju Kecmanoviću s 7-5 6-4. Rusov počasen začetek tekme je bil razumljiv, saj je bila to njegova prva  tekma po okrevanju od COVID-a. 28-letnik je bil uvrščen zunaj prvih 100, ko je pred 12 meseci vstopil v avstralski spopad zdaj pa je med najboljših 20 igralcev  in je ta teden prvi nosilec v Sydneyju. Leta 2021 je užival v izjemno uspešni sezoni, vse pa se je začelo tukaj v Avstraliji, kjer je dosegel senzacionalno zmagovalno serijo, da bi dosegel polfinale na OP Avstralije – svojo prvo kampanjo v glavnem žrebu na tekmovanjih. Svetovni #20 je lani osvojil dva naslova ATP Toura, dosegel pet zmag med najboljšimi 10, med drugim proti prvemu svetovnemu igralcu Novaku Đokoviću v Srbiji, in je bil zasluženo proglašen za najbolj naprednega igralca sezone. Po počasnem začetku kampanje proti Hugu Gastonu v začetku tega tedna (3-6 6-3 7-5) je Lorenzo Sonego v drugem krogu ATP v Sydneyju udobno premagal nekdanjega juniorja #1 Sebastiana Baeza. Osvojil je 84 % točk prvega servisa, ustvaril devet priložnosti za brejk na servisu argentinskega mladeniča in ni izpostavil nobene takšne priložnosti na svojem servisu, 6-2 6-3. 26-letni Italijan je v zadnjih dveh sezonah dosegel nekaj opaznih rezultatov na glavni turneji, vendar bo to šele njegov prvi četrtfinalni nastop na turnirju ATP Tour na zunanjih trdih igriščih. V zadnjih letih se je presenetljivo boril na površini, saj je leta 2020 dosegel 0/5, leta 2021 pa 9/11. Aktualni prvak ATP Cagliari je v četrtfinalu na tej ravni šel s 6-6, tri od teh zmag so prišle leta 2021 (3-2 v QF lani) proti Yannicku Hanfmannu v Cagliariju, Andreyu Rublevu na Rome Masters in Alexanderu Bubliku v Eastbournu. Aslan Karatsev vodi z 1-0 (Dubai 2021). Rus bi moral biti sposoben pogajati za zmago, če je zdrav in deluje na svoji najboljši ravni. 

 

 

 

 

🎾AVSTRALIJA, ATP

 

NAKASHIMA vs. OPELKA

13.1.2022 ob 10:30

Naš tip je 1 – zmaga Murraya

 

 

Murray

X Basilashvili
Bet at home 1.70   2.07
Bet365 1.72   2.10

*Kvote so bile na stavnicah objavljene 12.1.2022 ob 11:00. Obstaja možnost, da so spremenile.

 


Brandon Nakashima je zapravil niz in brejk prednosti ter kasneje rešil tri zaporedne nize v izenačenju drugega niza, preden je v drugem krogu opravil delo v nizih proti nevarnemu Fabiu Fogniniju, 7-6 7-6. Nadarjeni ameriški mladinec je do zdaj v tej kampanji odigral štiri teniške nize, vsi štirje nizi pa so se končali v izenačenih rezultatih 7-6 7-6 proti Jiriju Veselyju. Pred nekaj dnevi ni ustvaril ali izpostavil priložnosti za prekinitev proti Čehu z velikim servisom. To so zgodnji dnevi, a 20-letnik se je na glavni turneji kar lepo umestil. ATP na bet at home ima višjo kvoto na Basilashvilija.  Doslej je v svoji karieri (vključno s to kampanjo v Sydneyju) zbral le deset nastopov v glavnem žrebu na dogodkih ATP Tour in se na petih uspel uvrstiti vsaj v četrtfinale. Dva od teh četrtfinalnih nastopov je celo spremenil v drugo mesto v Los Cabosu in Atlanti v drugi polovici sezone 2021. Reilly Opelka je ta teden v drugem krogu ATP Sydney izgubil le pet tekem proti nekdanjemu četrtfinalistu Jordanu Thompsonu s 6-3 6-2. Zadnjič je na uradni tekmi izgubil manj iger na Delray Beachu 2019, kjer je v prvem krogu s 6-4 6-0 premagal rojaka Tennysa Sandgrena. To je najboljši rezultat Američana v sezoni, pa tudi v Sydneyju. Svojo sezono 2022 je začel s porazom v treh nizih od rojaka Maximeja Cressyja v drugem krogu prejšnji teden v Melbournu, njegova edina predhodna kampanja v Sydneyju pa se je končala v drugem krogu sezone 2019. 24-letnik je lani malo prilagodil svojo igro, kar je vplivalo na njegovo uspešnost in rezultate večino sezone. Le dvakrat je lahko zmagal v zaporednih dvobojih glavnega žreba na trdih igriščih v celotni sezoni 2021 in leto končal z negativnim razmerjem med w/l. Kljub vsemu mu je uspelo za kratek čas (leta 2021) postati ameriški #1 in je dosegel visoko uvrstitev v karieri.  Brandon Nakashima vodi z 1-0 (0-0 na uradnih tekmah). Oba igralca ta teden v Sydneyju servirata zelo dobro in pričakujeta, da bosta odigrala tesno tekmovanje, ki bi se najverjetneje odločilo v izenačevanju.

 

 

Preverite še ostale tekme in stave na naših stavnicah!

 

<< Nazaj

<< Naslednja

Prejšnja >>