Najboljše športne stavnice za staveVrste športnih stav
Bonus stave
Bonus zahteve stavnic

<< Nazaj

Premier Liga: Rdeči hudiči čakajo kanarčke

Premier Liga: Rdeči hudiči čakajo kanarčke

Dve tekmi Premier Lige in en dvoboj Ligue1. Evropske nogometne lige gredo k koncu sezone!

 

âš½ANGLIJA, PREMIER LIGA

 

 

MANCHESTER UNITED vs. NORWICH

13.5.2022 ob 16:00

Naš tip je 1 - zmaga Manchester Uniteda

 

 

Man United

X Norwich
Bet at home 1.25 6.20 11.00
Bet365 1.25 6.50 10.00

*Kvote so bile na stavnicah objavljene 11.5.2022 ob 11:00. Obstaja možnost, da so spremenile.

 

 

Zdi se, da celo začasni menedžer Manchester Uniteda Ralf Rangnick začenja misliti, da je mesto med najboljšimi štirimi Premier League (PL) nedosegljivo po frustrirajočem porazu z 1:0 pri Evertonu, ki mu grozi izpad. Če bomo igrali tako, kot smo tukaj, si tega preprosto ne zaslužimo, je bila njegova presunljiva ocena na Goodison Parku s svojo sedmo uvrščeno stranjo po nizu le ene zmage na sedmih tekmovalnih tekmah (D3, L3).

Rdeči hudiči bodo upali, da načrtovani protest proti lastnikom kluba ne bo motil, saj od januarja (W3, D3) niso izgubili nobene tekme domače lige s tremi čistimi goli med tem zaporedjem. A čeprav je Manchester United - ki bo menda kmalu potrdil Erika ten Haga za Rangnickovega naslednika - pet od zadnjih šestih domačih H2H zmagal, bodo imeli nesrečne spomine na poraz z 2-1 H2H od decembra 2015. Premier liga na bet at home ima višje kvote na Norwich.

To bi lahko spodbudilo Norwich City, čeprav jim takrat ni pomagalo preživeti izpada, in v tem mandatu potujejo v podobnih okoliščinah, saj kljub dobri zmagi z 2:0 nad kolegom Burnleyjem sedijo na dnu lestvice. Trenutno imajo sedem točk zaostanka za 17. Evertonom s sedmimi preostalimi tekmami. Menedžer Dean Smith mora preplezati goro, a ima vsaj svojo stran, ki zbira točke, ko jih najbolj potrebuje.

Å e vedno je verjetno, da bo na koncu prepozno, razen če kanarčki ne morejo izboljšati rekorda za eno točko na zadnjih štirih tekmah v PL v gosteh (D1, L3), pri čemer je Norwich v vsakem od teh porazov prejel po 80. minuti.

 

 

âš½ANGLIJA, PREMIER LIGA

 

 

 

SOUTHAMPTON vs. ARSENAL

13.5.2022 ob 16:00

Naš tip je 2 - zmaga Arsenala

 

 

Southampton

X Arsenal
Bet at home 4.00 3.60 1.90
Bet365 3.80 3.55 1.91

*Kvote so bile na stavnicah objavljene 12.5.2022 ob 11:00. Obstaja možnost, da so spremenile.

 

 

 

Na začetku prejšnjega meseca je Southampton še vedno sanjal o slavi pokala FA in o prvi uvrstitvi v zgornjo polovico lestvice Premier lige (PL) po sezoni 2016/17. Vendar pa so v nizu brez zmage od začetka marca (D1, L5) izpadli iz pokala FA in zdrsnili na 14. mesto na lestvici. Zadnji poraz v tem burnem nizu je doma proti Chelseaju, kjer so desetič prejeli 6+ golov - to je rekord PL!

Trije od teh enostranskih udarcev so prišli pod vodstvom Ralpha Hasenhüttla, kar je morda prispevalo k njegovi nedavni izjavi o njegovi nameri, da se upokoji, ko zapusti klub. Takšne misli si bo moral za zdaj zaustaviti, ko bo poskušal svojo stran izpeljati iz uroka, ki vključuje tri zaporedne poraze v domači ligi, kar je toliko, kot je Southampton izgubil na 20 tekmah domače lige (W8, D9). Premier Liga na bet365 ima višje kvote na Arsenal.

Arsenal je bil videti na vrhunskem položaju, da bi dosegel svojo prvo uvrstitev med najboljše štiri po sezoni 2015/16, preden je na treh od zadnjih štirih ligaških tekem (W1) izgubil. Å ef Mikel Arteta je po zadnjem porazu proti Brightonu (2:1) podvomil o miselnosti svoje ekipe, potem ko je prvič po uvodnih treh krogih videl, da je njegova ekipa prva prejela gol v zaporednih tekmah PL.

S še enim porazom bi peto uvrščeni Arsenal izgubil zaporedne sobotne tekme PL prvič od leta 2008, vendar njihov nepogrešljiv H2H rezultat na zadnjih 12 srečanjih PL kaže, da bi se lahko izognili takšni usodi (W7, D4, L1) in nadaljevali pritisk na tekmece Tottenham na četrtem mestu. Dodatno zaupanje v morebitno vrnitev topničarjev vzbuja vrnitev petih zmag na zadnjih šestih gostovanjih v PL. 
 

 

âš½FRANCIJA, LIGUE1

 

 

 

LILLE vs. LENS

13.5.2022 ob 21:00

Naš tip je 1 - zmaga Lille

 

 

Lille

X Lens
Bet at home 2.00 3.40 3.65
Bet365 2.00 3.50 3.60

*Kvote so bile na stavnicah objavljene 12.5.2022 ob 11:00. Obstaja možnost, da so spremenile.

 

 

 

Lille je nov teden začel z osmimi točkami zaostanka za tretjeuvrščenim Rennesom, pri čemer se ni pojavil nobeden od junakov, potem ko je Edon Zhegrova izenačil z Angersom z izidom 1:1. Prekomerno zanašanje na ključne figure ostaja velika težava in ker je Jonathan David še vedno edini igralec, ki je v tej kampanji dosegel več kot pet golov Ligue 1 za Lille, je očitno potreben drugačen pristop v napadu.

Poraz je skoraj nepredstavljiv v kontekstu boja prvakov za zagotovitev evropskega nogometa za naslednjo sezono in Lille se bo morda zaradi tega počutil prisiljen začeti igrati konzervativno. Vendar pa Le LOSC tukaj  računa namočan začetek, saj  jevseh osem začetnih tekem domače lige v tem terminu prineslo gol pred polčasom.

Lens je pred tem dvobojem le za točko zaostanka za Lillem in je na dobri poti, da bo po napredovanju leta 2020 zabeležil zaporedne zadetke v prvem polčasu, čeprav je minilo 15 let od njihove zadnje sezone evropskih kvalifikacij. To jim daje popolno spodbudo, da lovijo tisto, kar bi lahko bila šele njihova tretja zmaga v Lilleu v tem stoletju, in zagotovo so se dobro pripravili na to zadnjo H2H z zmago s 3:0 nad prvimi tremi, ki so pretekli vikend lovili Nico.

Vendar pa bi s tremi presledki za Lens na zadnjih štirih gostovanjih le zelo pogumni podprli karkoli blizu ponovitve Sang et Or. Kanček upa ostaja, saj je ekipa Francka Haisea pri obeh letošnjih zmagah v gosteh pokazala odličen značaj.


 


 

 

 

Preverite še ostale tekme in stave na naših stavnicah!

 

<< Nazaj

<< Naslednja

Prejšnja >>