Najboljše športne stavnice za staveVrste športnih stav
Bonus stave
Bonus zahteve stavnic

<< Nazaj

Nogomet: Srečanje Slovenije in Romunije

Nogomet: Srečanje Slovenije in Romunije

Čaka nas prijateljsko srečanje naše reprezentance z romuni.

 

⚽SVET, PRIJATELJSKE

 

ROMUNIJA vs. SLOVENIJA

17.11.2022 ob 17:30

Naš tip je 1 - zmaga Romunije

 

  Romunija
X Slovenija
Bet at home 2.21 3.15 3.20
Bet365 2.15 3.20 3.30

*Kvote so bile na stavnicah objavljene 16.11.2022 ob 11:00. Obstaja možnost, da so spremenile.

 

Romunijo je v zadnjih nekaj mesecih doletelo obdobje agonije, saj se je njihova obrambna bistrost nazadnje štela v nič v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, kjer so končali z eno točko zaostanka za mestom v končnici in potencialno potjo do turnirja 2022. Tricolorji so v sedmih kvalifikacijskih tekmah za svetovno prvenstvo med septembrom in novembrom prejeli le en zadetek in na zadnjih treh tekmah osvojili sedem točk, vendar so končali z eno točko zaostanka za Severno Makedonijo na tretjem mestu v skupini J in tako ostali brez nastopa na svetovnem prvenstvu od leta 1998. Podobna zgodba se je odvila, ko je Romunija prejšnji mesec stopila na igrišče za UEFA Ligo narodov, kjer so bili izbranci Edwarda Iordanescuja degradirani nazaj v Ligo C, potem ko so končali na zadnjem mestu Lige B Skupine 3 – izenačeni po točkah s Črno goro, vendar so podlegli slabšemu medsebojnu rezultatu. Slovenija na bet at home ima kvoto na to tekmo. Romunija je na tej poti dosegla nekaj opaznih rezultatov - predvsem poraz Bosne in Hercegovine s 4:1 na njihovi zadnji tekmi - vendar je treba še vedno delati, če želijo Tricolorji znova izzvati najboljše na celini. Z Andoro, Izraelom, Kosovom, Švico in Belorusijo, ki bodo sodelovali v njihovi kvalifikacijski kampanji za Euro 2024, je Romunija morda tiho prepričana o svojih možnostih, da si prisluži tako želeno mesto na turnirju, vendar pozdravlja Slovenijo v Cluju, saj je izgubila zadnji dve domači prijateljski tekmi. Matjaž Kek se bliža svoji četrti obletnici selektorja Slovenije, Matjaž Kek pa še ni popeljal svoje države do velikega turnirja, odkar je prevzel vajeti, in 63. država sveta je bila prisiljena sprejeti četrto mesto v svoji kvalifikacijski skupini za svetovno prvenstvo. Medtem ko sta Hrvaška in Rusija odjadrali proti zahodu, sta Slovaška in Slovenija končali s 14 točkami, pri čemer je prva zasedla tretje mesto zaradi svojega medsebojnega izida in obsodila Kekovo ekipo na novo obdobje brez nogometa na svetovnem prvenstvu, nazadnje leta 2010 prišel do finala. Slovenija je v svojih osmih tekmah od konca kvalifikacij dosegla le eno zmago, vendar si je zagotovila drugi zaporedni cikel nogometne Lige B v Ligi narodov UEFA, potem ko je bila neporažena na svojih zadnjih štirih tekmah - na treh je remizirala. Kekova ekipa se bo v kvalifikacijskem obdobju za Euro 2024 pomerila s Severno Irsko, Kazahstanom, Finsko, Dansko in San Marinom, popravek slabega niza v gostujoči formi pa mora biti na dnevnem redu slovenskega trenerja, čigar ekipa je zmagala le eno izmed zadnjih 12 tekem in jim ni uspelo zmagati v zadnjih šestih. Minilo je več kot 10 let, odkar sta se Slovenija in Romunija nazadnje pomerili, ko so Tricolorji leta 2012 izgubili prijateljsko tekmo s 4:3, in ta vznemirljivi uspeh predstavlja le eno od dveh slovenskih zmag v osmih prejšnjih srečanjih z gostitelji v vseh tekmovanjih.
 
 

 

 

⚽SVET, PRIJATELJSKE

 

 

 

 

 

 

 

MALTA vs. GRČIJA

17.11.2022 ob 18:00

Naš tip je 2 - zmaga Grčije

 

  Malta
X Grčija
Bet at home 7.20 4.20 1.46
Bet365 8.50 3.80 1.44

*Kvote so bile na stavnicah objavljene 16.11.2022 ob 11:00. Obstaja možnost, da so spremenile.

 

Ta mesec se za reprezentanco Malte začenja novo obdobje, saj se je Devis Mangia tri leta na vročem sedežu končal po zaključku druge kampanje UEFA Lige narodov v zatišju lige D. Vajeti bo zdaj začasno prevzel nekdanji trener U-21 Gilbert Agius - ki je tretji na večni lestvici nastopov Malte s 120 tekmami in skupno četrti po številu golov z osmimi -, ko se bodo Falcons obrnili na enega od svojih - terenske svetilke, ki delajo svojo magijo ob strani. Malo presenečenje bo, če izvemo, da se Malta še nikoli ni kvalificirala za svetovno prvenstvo in da je končala na zadnjem mestu v UEFA skupini H med kvalifikacijami za izdajo leta 2022, saj je osvojila le pet točk iz 10 tekem proti Hrvaški, Rusiji, Sloveniji, Slovaški in Ciper. 168. uvrščena država na svetu je imela le dve zmagi nad nesrečnim San Marinom, da bi pokazala za svoja prizadevanja v Ligi narodov 2022–23, saj je končala na drugem mestu v skupini 2 Lige D s tremi ekipami, Estonija pa si je prislužila napredovanje v ligo C na njihove stroške. Prijateljske tekme so bile leta 2022 prijetne za Malto, saj so Falcons marca premagali Azerbajdžan in Kuvajt, preden so septembra nepozabno zmagali z 2:1 nad Izraelom, toda Grčija je res drugačna stvar.  Neuspeh pri pretvorbi ene točke v tri se je izkazal za padec Grčije v kvalifikacijskem obdobju za svetovno prvenstvo, saj so se evropski prvaki iz leta 2004 lahko uvrstili le na tretje mesto v skupini B, po pričakovanjih pred Gruzijo in Kosovom, a za Švedsko in Španijo. Grčiji se zdaj dvakrat zapored ni uspelo kvalificirati na svetovno prvenstvo, potem ko je pred štirimi leti izgubila mesto tudi v Rusiji, toda Gus Poyet je navdihnil zvezdni niz rezultatov, odkar je februarja prevzel vodstvo, in njegovi ekipi je končno uspelo iz Lige C v Ligi narodov. Poraz proti Cipru z 1:0 je bil edini madež v zvezku za Grčijo na turnirju 2022-23, saj so sicer zbrali pet zmag proti Severni Irski, Kosovu in sredozemski državi ter si prislužili napredovanje v ligo B, medtem ko so prejeli le dva zadetka. Trdna obramba je bila ponavljajoča se tema Grčije pod vodstvom Poyeta, čigar stran je v celem letu 2022 zabila le tri zadetke, a jih naslednje leto čaka neizprosna kvalifikacijska skupina za Euro 2024 s Francijo, Nizozemsko, Republiko Irsko in Gibraltarjem. Malta in Grčija sta se v preteklih letih v kvalifikacijah za Evropsko prvenstvo srečali 10-krat, Piratska ladja pa je zmagala na sedmih od teh tekem – vključno z vsakim od zadnjih štirih –, a zadnji obračun med državama se je zgodil že leta 2011.

 


 

 

 

⚽SVET, PRIJATELJSKE

 

 

 

 

 

 

 

 

ČRNA GORA vs. SLOVAŠKA

17.11.2022 ob 18:00

Naš tip je 1 - zmaga Črne Gore

 

 

Črna Gra

X Slovaška
Bet at home 2.42 3.05 2.95
Bet365 2.37 3.10 3.00

*Kvote so bile na stavnicah objavljene 16.11.2022 ob 11:00. Obstaja možnost, da so spremenile.

 

 

Črna gora je bila na začetku kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022 polna optimizma, potem ko je na prvih štirih tekmah zbrala sedem točk od možnih 12 razpoložljivih. Vendar pa je ena zmaga v zadnjih osmih tekmah pomenila, da so se Hrabri sokoli morali zadovoljiti s četrtim mestom v skupini G, pri čemer so v končnici končali z devetimi točkami zaostanka za Turčijo, in njihovo čakanje na napredovanje na njihovo prvo svetovno prvenstvo se nadaljuje. Od takrat so se varovanci Miodraga Radulovića uspeli izogniti izpadu v ligo C lige narodov z najboljšimi razlikami in končali nad kletno državo Romunijo po gol razliki. Stavnica bet365 nudi kvote na to tekmo. Dejansko se je zmaga Črne gore z 2-0 proti Romuniji z 2:0 junija izkazala za ključno za ohranitev statusa lige B. Črna gora je končala svojo kampanjo v Ligi narodov z zaporednimi porazi brez zadetkov proti Bosni in Hercegovini in Finski septembra, zato se bo poskušala izogniti izgubi treh zaporednih tekem prvič po sezoni 2016-17, ko se bo v četrtek pomerila s Slovaško.  Tako kot Črna gora je tudi Slovaška zaostajala za mesto med prvima dvema v svoji kvalifikacijski skupini za svetovno prvenstvo in je končala osem točk za drugouvrščeno Rusijo, ki je bila kasneje suspendirana zaradi vojne v Ukrajini. Falcons so izgubili le dve od svojih 10 tekem v skupini H, vendar jim je pet remijev – vključno z dvema frustrirajočima zastojoma proti  Cipru in Malti – na koncu preprečilo, da bi končali višje od tretjega mesta. Slovaška je nato prestala porazno kampanjo Lige narodov v Ligi C, v kateri je bil na sredini odpuščen trener Stefan Tarkovic, njegov pomočnik Samuel Slovak pa je začasno prevzel vajeti, preden je bil Francesco Calzona razglašen za njihovega stalnega glavnega trenerja konec avgusta. Calzona ni najbolje začel v igri, saj je doma izgubil z 2-1 proti Azerbajdžanu na svoji prvi tekmi na čelu, nato pa remiziral z 1-1 proti Belorusiji na zadnji tekmi lige narodov septembra. Slovaška, ki je zmagala na treh od zadnjih štirih reprezentančnih tekem v gosteh, je maja 2014 dosegla domačo zmago z 2:0 na svojem edinem prejšnjem srečanju proti Črni gori, pred zadnjo prijateljsko tekmo leta pa bo znova poskušala priti na vrh.

 


 
 

 

Preverite še ostale tekme in stave na naših stavnicah!

 

<< Nazaj

<< Naslednja

Prejšnja >>