Najboljše športne stavnice za staveVrste Å¡portnih stav
Bonus stave
Bonus zahteve stavnic

<< Nazaj

Nogomet: Nemški DFB pokal

Nogomet: Nemški DFB pokal

Čaka pa nas tudi srečanje Watforda in Sheffielda.

 

âš½NEMÄŒIJA, DFB POKAL

 

MAGDEBURG vs. EINTRACHT FRANKFURT

1.8.2022 ob 20:45

Naš tip je 2 – zmaga Frankfurta

 

  Magdeburg
X Eintracht
Bet at home 4.50 4.00 1.67
Bet365 4.75 4.20 1.66

*Kvote so bile na stavnicah objavljene 31.7.2022 ob 11:00. Obstaja možnost, da so spremenile.

 

Magdeburg, ki tekmuje na stadionu MDCC-Arena s 30.000 sedeži, še nikoli ni napredoval dlje od četrtfinala DFB-Pokala. Ta dosežek je prišel v kampanji 2000-01, ko so z 1-0 izgubili proti kasnejšemu prvaku Schalkeju 04. Vendar pa so edina nekdanja vzhodnonemška ekipa, ki je dvignila evropski pokal po zmagi v Pokalu pokalnih zmagovalcev UEFA leta 1974, saj so v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja pred ponovno združitvijo države trikrat zmagali nekdanjo prvo ligo Vzhodne Nemčije.

Der Club se je nato znašel v težkih časih, šele leta 2015 se je vrnil v tretjo ligo nemškega nogometa – in s tem ponovno pridobil status profesionalca. Od takrat se spogledujejo med 2. Bundesligo in 3. Ligo, trener Christian Titz pa je svojo ekipo nazadnje vodil do napredovanja, potem ko je na 36 tekmah zbral 78 točk in končal kot prvak.

Ena zmaga in en poraz na uvodnih dveh tekmah v drugi ligi nakazujeta, da bi jim bilo mogoče preživeti še en takojšnji izpad. Medtem pa se bodo osredotočili na povzročanje razburjenja pred strastno domačo podporo v ponedeljek.

Frankfurtu, ki je petkrat osvojil DFB-Pokal - nazadnje leta 2018, potem ko je v finalu impresivno premagal Bayern München s 3:1 - bi lahko oprostili, da misli, da ima to sezono večje ambicije kot nemški domači pokal.

Potem ko je Wolfsburg v sezoni 2020-21 popeljal do četrtega mesta in statusa Lige prvakov, je Oliver Glasner znova izvedel svojo čarovnijo, tako da je Die Adler v svoji prvi kampanji v klubu popeljal vse do Lige Evropa.

Nemško stran je Rangers v finalu v Sevilli potisnil do konca in na koncu zmagal po enajstmetrovkah po remiju 1:1. Zmaga je okronala prvo evropsko čast Franfurta po 32 letih in zagotovila, da bodo šele drugič obedovali za najvišjo evropsko mizo, potem ko so že leta 1960 dosegli finale evropskega pokala.

Obdobje pred sezono brez poraza nakazuje, da Glasnerjeva ekipa ostaja polna samozavesti pred prihajajočo kampanjo, ponedeljkovo potovanje v Magdeburg pa bo zanimiva preizkušnja pred začetkom sezone Bundeslige 2022-23 proti prvaku Bayernu v petek zvečer.

 

 

 

 

âš½ANGLIJA, NOGOMET

 

 

 

 

 

WATFORD vs. SHEFFIELD UTD

1.8.2022 ob 21:00

Naš tip je 1 – zmaga Watforda

 

  Watford
X Sheffield
Bet at home 2.32 3.15 3.05
Bet365 2.37 3.25 3.10

*Kvote so bile na stavnicah objavljene 31.7.2022 ob 11:00. Obstaja možnost, da so spremenile.

 

 

Potem ko je prejšnji mandat izpadel iz lige, se je Watford odločil za spremembo smeri z imenovanjem Roba Edwardsa, človeka, ki je Forest Green Rovers popeljal do napredovanja iz lige Two v sezoni 2021/22. Edwards je zdaj 19. imenovanje Hornetsov v zadnjem desetletju, zato je verjetno treba začeti močno, če želi ostati tudi po božiču.
Prejšnja dva menedžerja sta bila stara vsaj 70 let, tako da bomo morda videli svež pristop 39-letnega šefa. Množica zvezdnikov je zapustila klub in glede na špekulacije o najboljšem strelcu v sezoni 2021/22 Emmanuelu Dennisu, ki noče zamreti, bo odgovornost za zadetke morda padla na Watfordovega novinca Vakouna Issoufa Baya, vrednega 5 milijonov funtov. Stave na bet365 imajo višje kvote.
Medtem ko je Sheffield United dosegel uvrstitev med prvih šest, potem ko je bil na 16. mestu, ko je bil imenovan sedanji šef Paul Heckingbottom, je bil konec sezone razočaranje, saj so njihove upe za napredovanje razblinili morebitni zmagovalci končnice Nottingham Forest. V upanju, da bo tokrat bolje, je poletni podpis Reda Khadra že izjavil, da namerava odpreti svoj račun Blades ravno v tej igri.
Igranje proti ekipi, ki je pravkar izpadla, je pogosto zastrašujoča naloga v tej diviziji, toda z vrnitvijo devetih točk od možnih 12 v štirih obračunih proti nasprotnikom, ki so nazadnje izpadli (W3, L1), je Sheffield United morda prepričan v močan začetek. Da bi še naprej gradili na tem rezultatu, morajo Blades izboljšati vrnitev ene zmage v zadnjih osmih otvoritvah sezone (D1, L6).

 

 

âš½NEMÄŒIJA, DFB POKAL

 

 

 

 

 

CHEMNITZ vs. UNION BERLIN

1.8.2022 ob 18:00

Naš tip je 2 – zmaga Union Berlina

 

 

Chemnizt

X Union Berlin
Bet at home 16.00 7.40 1.15
Bet365 17.00 8.50 1.14

*Kvote so bile na stavnicah objavljene 31.7.2022 ob 11:00. Obstaja možnost, da so spremenile.

 

 

 

Chemnitzer, ki je minulo sezono končal na petem mestu v Regionalligi Nordost, saj se jim drugo zaporedno sezono ni uspelo vrniti v tretji rang nemškega nogometa, ima pedigre v DFB-Pokalu.
Rezervna ekipa berlinske Herthe jim je preprečila, da bi dosegli prvi finale v prej omenjeni kampanji 1992-93, toda Die Himmelblauen je v šestih sezonah napredoval čez prvi krog.
Trener Christian Tiffert se bo osredotočil predvsem na vrnitev svoje ekipe v 3. ligo, kjer so preživeli sedem zaporednih sezon med letoma 2011 in 2018, dolgoročni cilj pa je vrnitev v 2. bundesligo, v kateri so nazadnje sodelovali leta 2001 preden je zabredel v finančne težave. Stave na bet at home imajo višje kvote na Berlin.
Štiri zaporedne zmage in prazne mreže v predsezoni pred ponedeljkovo preizkušnjo proti bundesligašu Union Berlinu ne bodo škodile prepričanju Chemnitzerja, da lahko naredi velik pretres.
V mnogih pogledih je Union Berlin vzorčni klub za tiste v nižjih divizijah, ki si prizadevajo, da bi napredoval vse močneje, odkar je leta 2019 prvič v zgodovini kluba napredoval v Bundesligo.
Urs Fischer, ki si je zagotovil napredovanje v svoji prvi sezoni vodenja kluba po prevzemu leta 2018, je nadzoroval postopno, a izjemno napredovanje v obliki 11., 7. in 5. mesta v najvišji nemški ligi.
Preteklo sezono je bila nekdanja ekipa iz Vzhodnega Berlina le eno točko oddaljena od tega, da bi prvič v klubski zgodovini zagotovila Ligo prvakov, namesto tega pa bo prvič po kampanji 2001-02 tekmovala v Ligi Evropa, ki si jo je prislužila kot rezultat zgoraj omenjenega finalnega poraza DFB-Pokala proti Schalkeju 04 v prejšnji sezoni.
Fischer si bo nedvomno prizadeval, da bi nekoč v času njegovega vodenja zagotovil prvo veliko srebrnino za Union Berlin, hkrati pa zagotovil, da bodo še naprej napredovali na domačem in evropskem prizorišču.
Medtem pa se bo 56-letnik zavedal nevarnosti, ki jo Chemnitzer predstavlja za svojo ekipo v ponedeljek, vendar pet zmag na sedmih prijateljskih tekmah pred sezono kaže, da so Die Eisermeni pripravljeni in da bodo znova upali.

 

 

 

Preverite še ostale tekme in stave na naših stavnicah!

 

<< Nazaj

<< Naslednja

Prejšnja >>