Najboljše športne stavnice za staveVrste športnih stav
Bonus stave
Bonus zahteve stavnic

<< Nazaj

La Liga: Valladolid proti Cadizu

La Liga: Valladolid proti Cadizu

Španska, francoska in italijanska liga na petek!

 

⚽FRANCIJA, LIGUE1

 

 

AUXERRE  vs. LORIENT

16.9.2022 ob 21:00

Naš tip je 1 - zmaga Auxerre

 

  Auxerre
X Lorient
Bet at home 2.70 3.25 2.55
Bet365 2.62 3.40 2.60

*Kvote so bile na stavnicah objavljene 14.9.2022 ob 11:00. Obstaja možnost, da so spremenile.

 

Od najboljšega začetka na štirih tekmah v Ligue 1 od sezone 2005/06 (W2, D1, L1) do poraza treh zaporednih prvenstvenih tekem je Auxerre v prvih dveh mesecih te kampanje doživel osupljiv preobrat. Nekaj ​​krivde za to lahko zagotovo pripišemo počasnemu začetku Auxerra, saj so pri vseh štirih porazih v Ligue 1 prvi zadeli pred mejo pol ure. Kvote na bet at home so višje na Auxerre.

Njihov poraz s 5:0 pri Rennesu prejšnji konec tedna je bil tudi najtežji poraz Auxerra v prvi ligi po februarju 2010, vendar je trener Jean-Marc Furlan dejal, da ni jezen glede na proračunsko vrzel med obema stranema. Tukaj pa ne bo takega izgovora, saj AJA pozdravlja Lorient - stran s skoraj polovico proračuna Rennesa - in proti kateri niso izgubili niti ene H2H na Stade Abbé Deschamps (W5, D5).

Prihod trenerja Régisa Le Brisa to poletje je do sedaj delal čudeže pri Lorientu, saj so po sedmih krogih na četrtem mestu lestvice Ligue 1 in trenutno uživajo v svojem najboljšem začetku nove vrhunske kampanje doslej (W5, D1, L1). Tretji najmlajši trener v ligi, ki je bil deset let vodja Lorientovega trening centra, pa je izjavil, da še ni čas za zanos.

V Bretanji rojeni trener je njihovo nedavno domačo zmago proti Nantesu s 3:2 opisal tudi kot izjemen trenutek, ki bi lahko bil še boljši, saj je Lorientu prvič po tem dal priložnost, da zmaga na štirih tekmah zapored decembra 2013! Lorientov trenutni pobeg brez poraza v treh tekmah na novo napredovane strani v prvi ligi (W2, D1) nakazuje, da so pripravljeni doseči ta podvig.

 

 

 

 

 

 

⚽ITALIJA, SERIE A

 

 

 

 

 

 

SALERNITANA vs. LECCE

16.9.2022 ob 20:45

Naš tip je 1 - zmaga Salernitane

 

  Salernitana
X Lecce
Bet at home 2.08 3.35 3.45
Bet365 2.05 3.40 3.60

*Kvote so bile na stavnicah objavljene 15.9.2022 ob 11:00. Obstaja možnost, da so spremenile.

 

Salernitana je izpustila vodstvo z 2-0 v dramatičnem remiju z 2-2 proti Juventusu v zadnjem krogu, na tekmi, ki je bila priča trem rdečim kartonom v podaljšku, predsednik Salernitane pa je ponudil ponovitev tekme, da bi se oddolžil za napako VAR! Čeprav je samozavest morda padla, potem ko so na tej tekmi zamenjali tri točke za eno, so vseeno podaljšali niz neporaženih petih tekem v Serie A (SA) (W1, D4), zaradi česar je Salernitana v tej fazi boljša kot prejšnja sezona v treh pomembnih parametrih – točke, doseženi goli in prejeti goli.

To je dobra napoved za to kampanjo, saj se želijo izogniti težavam z izpadanjem v prejšnji sezoni, ko so izpad premagali le za točko. Ker je menedžer Davide Nicola po zadnji tekmi od svoje ekipe zahteval, naj bo bolj ambiciozna, bo svoje moške verjetno pozval, naj zgodaj nadaljujejo z gradnjo zagona, vendar bo zaskrbljen zaradi izgube točk z vodilnih položajev v obeh nedavnih tekmah.

Lecce prihaja tudi v ta krog polemike VAR z zgrešenimi enajstmetrovkami in izbruhom, ki je povzročil izključitev trenerja Marca Baronija. Odsotnost Baronija morda ne bo veliko pripomogla k upanjem gostov, da bodo končali svoj začetek lige brez zmage (D3, L3), saj se dva najjužnejša kluba v diviziji pripravljata na prvo srečanje SA v zgodovini.

Nazadnje je Lecce v tej fazi zbral le tri točke v sezoni 2003/04, a se je takrat vseeno izognil izpadu. Morajo povečati svoj strelski vložek, da zagotovijo ponovno preživetje, saj Lecce ostaja eden najslabših strelcev divizije s samo štirimi goli. Glede na to, da sta oba poraza v gosteh v SA prišla po prejetem edinem zadetku v prvem polčasu, je nujno treba najti način, kako izboljšati njun pičli izkupiček, saj so do zdaj dosegli le en gol v gosteh.


 

 

⚽ŠPANIJA, LA LIGA

 

 

 

 

 

 

VALLADOLID vs. CADIZ

16.9.2022 ob 21:00

Naš tip je 1 - zmaga Valladolida

 

 

Valladolid

X Cadiz
Bet at home 2.04 3.20 3.75
Bet365 2.05 3.30 3.80

*Kvote so bile na stavnicah objavljene 15.9.2022 ob 11:00. Obstaja možnost, da so spremenile.

 

 

Real Valladolid, ki je že izpustil potencialno zmago pri Sevilli (1-1) in remi v gosteh pri Gironi (1-2), ko je prejel po 85. minuti, bi lahko bil po petih tekmah La Lige (LL) klub na sredini lestvice. Vendar pa je bil ta poraz Girone šele 13. poraz kluba v 50 tekmah v vseh tekmovanjih pod vodstvom Pachete, ki je od oktobra 2021 doživel le en poraz.

Prepričan sem, da bomo zmagali na veliko tekmah, če bomo še naprej igrali tako, je izjavil Pacheta po jeznem vprašanju, zakaj Gonzalo Plata ob porazu proti Gironi ni dosodil enajstmetrovke, zaradi česar objokujejo rezultat D1, L3 brez zmage. Ta dvoboj vsaj ne bodo začeli kot avtsajderji, toda štiri tekme brez zmage proti Cádizu (D3, L1) kažejo, da je tudi nedavna forma H2H razočarajoča in zmaga, ki jo nujno potrebujejo, da bi se izognili peti zaporedni sezoni LL z enim ali nobena zmaga po šestih krogih nikakor ni zagotovljena. Kvote na bet365 so višje na Valladolid.

Ta nedavna zgodovina bo morda postala ničvredna zaradi petih zaporednih porazov Cádiza na začetku nove sezone LL, od katerih je bil zadnji s 4:0 doma proti velikanu Barceloni. Ne samo, da je to njihov najslabši začetek nove ligaške kampanje s petimi tekmami v kateri koli diviziji v tem stoletju, ampak je Cádiz zdaj nehote postavil nov rezultat LL za najbolj žalostnih uvodnih pet krogov v vsej zgodovini lige glede na pridobljene točke (nič ), razlika golov (-14) in doseženi goli (nič). So celo edini preostali klub v prvih petih evropskih divizijah, ki je v sezoni 2022/23 še dosegel ligaški gol!

Skoraj tako, kot da ima Cádiz le 45 minut tekmovalnega nogometa na tekmo, saj je deset od zadnjih 11 golov LL prejel po polčasu. Če se ne morejo vrniti s točkami proti soborcu Valladolidu, se trener Sergio potencialno sooča z bolečo možnostjo, da bo po porazu v klubu, ki ga je vodil več kot tri leta, odpuščen.


 
 

 

Preverite še ostale tekme in stave na naših stavnicah!

 

<< Nazaj

<< Naslednja

Prejšnja >>