Najboljše športne stavnice za staveVrste športnih stav
Bonus zahteve stavnic

<< Nazaj

Nogomet: Peti krog Premier Lige

Nogomet: Peti krog Premier Lige

Bournemouth bo gostil Chelsea.

 

 

⚽ ANGLIJA, PREMIER LIGA

 

 

 

 

BOURNEMOUTH vs. CHELSEA

17.9.2023 ob 15:00

Naš tip je 2 - zmaga Chelsea

 

  Bournemouth X Chelsea
Bet at home

4.33

3.75

1.80
Bet365 4.33 4.00 1.80

*Kvote so bile na stavnicah objavljene 16.9.2023 ob 11:00. Obstaja možnost, da so spremenile.

 

Menedžer Bournemoutha Andoni Iraola je imel reprezentančni premor, ki je njegovo ekipo stal prve zmage v Premier Ligi (PL) v sezoni proti Brentfordu (D 2-2). Priznal je tudi, da se je njegova ekipa mučila v zaključni fazi in da so zdaj za eno točko slabši, kot so bili po štirih tekmah prejšnje sezone in dve slabši kot v kampanji za izpadanje v sezoni 2019/20.

Češnje nujno morajo zbrati nekaj točk doma, saj so zmagali le na eni izmed zadnjih sedmih tekem PL tukaj (D1, L5), ki vključuje poraz s 3-1 proti Chelseaju v zadnji sezoni na isti dan, ko je bil King Karel III okronan. Obeti za takojšnje izboljšanje pa se zdijo razmeroma slabi, saj so doslej zmagali le dve H2H na domačem terenu (D1 L6)! Premier Liga na bet365 nudi kvote.

Če je bil Iraola nezadovoljen med reprezentančnim premorom, potem nasprotni igralec Mauricio Pochettino prav tako ni mogel uživati, potem ko je njegovo ekipo tik pred tem z 1:0 premagal Nottingham Forest. Njegovo razpoloženje se bo še poslabšalo, ko je novi podpis Roméo Lavia utrpel poškodbo gležnja, zaradi katere se je na dolgem seznamu poškodb pridružil Wesleyju Fofani in Christopherju Nkunkuju.

Toda Chelsea ima dovolj rezerv in razpoloženje v klubu ostaja pozitivno kljub le eni zmagi PL v tem obdobju (D1, L2). "Vsi v stavbi smo zelo prepričani, da imamo tako nadarjeno moštvo in odličnega menedžerja, da bo zelo kmalu dobro," je dejal Ben Chilwell, medtem ko si modri prizadevajo, da bi se prvič po tem izognili štirim zaporednim porazom na gostovanjih v ligi.

 

 

⚽ ANGLIJA, PREMIER LIGA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EVERTON vs. ARSENAL

17.9.2023 ob 17:30

Naš tip je 2 - zmaga Arsenala

 

  Everton
X

Arsenal

Bet at home 6.00 4.50 1.53
Bet365 6.00 4.50 1.50

*Kvote so bile na stavnicah objavljene 16.9.2023 ob 11:00. Obstaja možnost, da so spremenile.

 

 

En teden po tem, ko je postal eden od štirih angleških vrhunskih menedžerjev, ki so vsi izgubili prve tri tekme v novi sezoni Premier League (PL), je glavni trener Evertona Sean Dyche sprejel favoriziranje kot prvi šef PL, ki je bil odpuščen, ko njegovi ekipi ni uspelo premagati novo napredovalega Sheffield Uniteda v gosteh (2-2). Težko je mesto, kjer bi si kateri koli klub želel biti, ko se pripravlja na obračun z Arsenalom, še posebej, ko so njihovi nasprotniki že zbrali devet ligaških točk. Premier Liga na bet at home nudi kvote.

Borbeni, a optimistični Dyche pričakuje, da bo povratna kabala nekdanjih poškodovanih igralcev, ki bi lahko vključevala katerega koli ali vse Dominica Calvert-Lewina, Michaela Keana, Dwighta McNeila (po nadomestnem nastopu proti Sheff Utd) kot tudi novega rekruta Jacka Harrisona, bodo s seboj prinesli izboljšanje celotne predstave na terenu. Čeprav so bila nedavna prizadevanja ohrabrujoča, je forma štela v nič, ko je njihova domača zmaga PL proti Arsenalu z 1:0 v lanski sezoni končala niz sedmih ligaških tekem brez zmage (D1, L6), tekma, ki je zaznamovala Dychejevo prvo tekmo na čelu!

Malo drugih klubov je tako skrbelo šefa Arsenala Mikela Arteto kot Everton. Njegova osebna stopnja neodločenih zmag proti Evertonu v vseh tekmovanjih 43 % (W3, L4) je njegova druga najslabša zmaga proti kateremu koli posameznemu klubu, takoj za njegovimi osmimi porazi iz desetih srečanj z Manchester Cityjem!

Potem ko so prejšnjo sezono PL končali kot najboljši popotniki v ligi, ni bilo presenečenje, da je Arsenal v gosteh premagal Crystal Palace (1-0) na svojem edinem gostovanju v tej sezoni PL. To je bila edina od njihovih zadnjih šestih ligaških tekem, na kateri ni bilo doseženega uvodnega zadetka v prvih 30 minutah, tako da bi lahko bila na voljo kakšna zgodnja akcija. Kot ena od šestih strani, ki so zmagale na vsaj treh od prvih štirih tekem PL, zagotovo ni prostora za samozadovoljstvo, če želijo biti boljši od prejšnje sezone.

⚽ ITALIJA, SERIE A

 

 

 

 

 

 

 

MONZA vs. LECCE

17.9.2023 ob 15:00

Naš tip je 1 - zmaga Monze

 

  Monza X Lecce
Bet at home 2.12 3.40 3.50
Bet365 2.10 3.40 3.50

*Kvote so bile na stavnicah objavljene 16.9.2023 ob 11:00. Obstaja možnost, da so spremenile.

 

 

To je bil dober, če ne kar spektakularen začetek kampanje Serie A (SA) za Monzo, ki je zmagala na eni od svojih uvodnih treh tekem (L2). Spodbudno je, da je ta edina zmaga res prišla na domačem terenu z zmago z 2-0 proti Empoliju, tako da bi moralo biti razpoloženje dobro, saj se želijo maščevati za poraz Lecceju z 1-0 v tej ustrezni tekmi prejšnje sezone.

Zanimivo je, da ta rezultat pomeni, da je Lecce ena od samo štirih ekip, ki so zapustile stadion U-Power brez gola, odkar je Monza napredovala v prvo ligo. To kaže na ognjeno moč, ki jo ima Monza na voljo v nadaljevanju, toda glede na nenavadno posebnost v tekmah Monze v SA v tej sezoni, v kateri je gostujoča stran vsakič izenačila prazen gol, je morda en gol dovolj za zmago.

Lecce se zdi dobra vrednost, da bi resno ogrozil ta rekord, saj potuje na podlagi neporaženega začetka svoje kampanje v SA (W2, D1). Če se bo Lecce želel povzpeti nad trenutno stanje, bo izboljšanje njihove forme v gosteh verjetno ključnega pomena za to, saj je prej omenjeni uspeh na tem ustreznem tekmovanju v lanski sezoni njihova edina zmaga na zadnjih osmih tekmah v SA (D2, L5). Monza je v tem smislu morda idealen nasprotnik, saj je Lecce dobil tri od svojih šestih zgodovinskih H2H v gosteh (D2, L1).


 

 
 
 

 

Preverite še ostale tekme in stave na naših stavnicah!

 

<< Nazaj

<< Naslednja

Prejšnja >>