Najboljše športne stavnice za staveBetfair - Začetniški vodnik

Vse o stavnici oz. izmenjevalnici Betfair si lahko preberete tukaj.

 

PRODAJA KVOT

Na Betfairu si lahko določite svojo kvoto za stave na tekmi - v tem se Betfair razlikuje od ostalih športnih stavnic! Na Betfairu pa je še vedno mogoče staviti kot na klasični stavnici. Lahko postavljate single ali pa multiple stave, vendar pa je kvota v izmenjevalnici vedno višja!

 

Več o BACK in LAY stavah si preberite v nadaljevanju!

 

STAVE NA BACK

  • Kaj pomeni BACK stava?

BACK stava pomeni, da stavimo na TOČNO TA dogodek - enako, kot stavimo na drugih stavnicah. Spodnja slika prikazuje, da v primeru, da stavimo 100€ na AC Milan in v primeru, da AC Milan zmaga, zadanemo 24€.

 

betfair - back stava

 

STAVE NA LAY

  • Kaj pomeni LAY stava?

LAY pomeni, da stavimo PROTI dogodku - se pravi, da se ta dogodek ne bo zgodil. Če stavimo 100 na LAY AC Milan, pomeni, da bomo dobili 100€, če bo AC Milan zgubil ali remiziral. Tukaj pa je razlika BACK - LAY stave, da zastavimo samo 24€! Se pravi, da v primeru, ko je naša stava sprejeta oz. jo je nekdo kupil, sta možna dva izida:

1. AC Milan zmaga in uporabnik, ki je kupil našo stavo dobi naših 24€, ki smo jih zastavili

2. AC Milan izgubi ali remizira, mi prejmemo 100€ uporabnika, ki jih zastavil, da bo AC Milan zmagal

  • Kako izračunati LAY? 

Koliko bomo zastavili za LAY stavo ni težko izračunati. Formula je LAY vrednost * znesek, ki ga želimo prejeti v primeru, da smo pravilno napovedali dogodek, za tem pa še odštejemo znesek, ki ga želimo prejeti => (100 * 1,24) - 100 = 24€. Lahko pa stavimo LAY tudi na kvoto 7, v tem primeru pa zastavimo 600€, če čelimo prejeti 100€: (100 * 7) - 100 = 600€.

 

betfair - lay stava

 

 

GIBANJA KVOT NA BETFAIR-u

Kvote se gibljejo glede na potek dogodka, če ta poteka v živo, stave v živo pa so bolj zanimive. Najbolj pa se kvote pričnejo spremenijati eno uro pred začetko tekme. Kam se bodo kvote premikale, pa je dostikrat pogojeno z favoriziranim moštvom - se pravi, da bo kvota na favorizirano moštvo padla. Iskanjem takih kvot bi lahko primerjali z "odds scalping-om", kjer iščemo BACK/LAY opcije in neglede na rezultat vedno dobimo pozitivni izkupiček. Stave na tak način priporočamo bolj izkušenim igralcem, ki Betfair stavno borzo uporabljajo že dalj časa.